Talkooterapiaa ja no-go for Pallas 134k

Vietin viikonloppuni Vierumäki Trail Maratonin talkoissa. Pääosin maalihuollossa, mutta myös autoja ohjaten, somettaen ja paikkoja rakentaen sekä purkaen. Kruunuksi hienolle viikonlopulle ihmiset ympärilläni, niin vanhat kuin uudet tutut, kaverit ja ystävät. Kiitos, että sain olla mukana.

Tällä kiitoksella on tavallista isompi arvo, sillä Vierun 18 tunnin talkoot olivat parasta terapiaa sekamelskaiselle mielelle, joka toipuu kesän päätapahtuman menettämisestä. Akilleksen seudulle kohdistuva kipu sai viikolla tuomionsa, joka pakotti perumaan Ylläs-Pallas-Hetan odotetun reissun ja ennen kaikkea itsensä punnitsemisen 134 kilometrin matkalla.

Menin keskiviikkona lääkärille, kun akilles narisi. Tai oikeastaan menin, kun ystäväni ja tärkein tukijani painavasti sitä ”ehdotti” konsultoituaan maan parasta nilkkalääkäriä. Pääsin ensin vain työterveyslääkärille, joka hänkin ilmoitti samantien: ”Lääkärinä en voi päästää sua tuollaiseen juoksuun. Siellä on tulehdus.” Neuvottelun jälkeen lähete ortopedille. Arvostettu ja osaava mies perjantaina: ”Älä mene, se matka jäisi kesken”. 

Over and out, no go for Pallas.

Lääkäriltä ulos, tyhjä olo ja itku silmässä. Kummassakin. Ei niinkään jalan takia – uskon, että se paranee – vaan siksi, että kauden päätapahtuma YPH 134k ja reissu ystävien kanssa jää väliin. Seitsemän kuukauden tavoitteellinen fyysinen treeni ja monet meditatiiviset matkat mielen sopukoissa kärsivät inflaation.

Tavallista vaikeammaksi tilanteen tekee se, ettei jalka ole merkittävästi kipeä. Tilanteen sietämistä taas helpottaa se, että jonkin verran sen aiheutumista vauhditti oma tyhmyyteni. Okei, paljonkin. Ja se loppu jaetaan tietämättömyyden ja satunnaisuuden kesken. Ensimmäiseen mahtuu myös huono ymmärrys siitä, miten roppa reagoi uusiin voimakkaisiin ärsykkeisiin ja miten niistä olisi pitänyt palautua. Case Karhunkierros 82k. Edellä mainitut tyhmyydet voi halutessaan kysyä privana, vastaan kyllä.

Lomani alkaa huomenna. Kalenterini on yllättäen tyhjä. Vielä tyhjempi kuin mieli. Pallas-kunto piti viimeistellä nyt Vierulla 43k turvajuoksina, ja sitten vain fiilistellä kohti elämäni kovinta koitosta. Punnita veri ekalla satkulla ja seuraavalla viikolla palautellen lomailla. Mitäs mä nyt teen? Juoksu on poissa laskuista, mutta ehkäpä sitten fillaria, rullaluistimia ja uimahousuja – joista viimeisimmät eivät juuri käsipohjaa huimempaan kiitoon yllä. Eivätkä kaksi muutakaan lajia kuulu vahvuuksiini.

Juoksuja tulee ja terveys on tärkeintä ja kaikella on tarkoituksensa. Juuri näin – mutta tuota kolmatta odotan kyllä poikkeuksellisen innokkaasti. Ja tuleehan se, eikö niin?

Mainokset

4 Replies to “Talkooterapiaa ja no-go for Pallas 134k”

 1. Kyllä, kaikella on tarkoituksensa. Opit varmasti jotain mieletöntä tai tulet kokeilleeksi uutta lajia ikävästi narisevan koipesi pakottamana.
  Jalkavammojen kanssa olen joten kuten oppinut elämään. Opettelen toki edelleen. Mutta mihin ängetä kaikki se lataus, jonka on ehtinyt keräämään vuoden kohokohtaan, pohjoisen suurultraan. Siinäpä riittääkin pureskeltavaa. Tsemppiä!

  Tykkää

  1. Olet asian ytimessä! Meikäläisen suonissa kun ei endorfiini kohisten virtaa jostain sinänsä hyödyllisesti trx- tai core-treenistä. Mut hei, jalka on tänään selvästi parempi. Mä löysin mun vasemman akillesjänteen ja pitelin sitä selkeästi sormien välissä ❤️ Pitäsköhän alkaa kattoo elokuulle jotain polkurymyä 😂😂

   Tykkää

 2. Joo, heti ultraamaan vaan, kun johonkin ei satu 😉 😉
  Päätin juuri lähteä mukaan elämäni ekaan swimrun-kisaan. Elokuun 14. tarjolla hauska Lake-to-lake Luukissa http://www.laketolake.fi/ Kisajärjestäjä ehdotti yhteistyötä ja saan pian alennuskoodin käyttööni. Ehkä innostut kokeilemaan tätä lajia? Saattaisi motivoida uiskentelemaan lenkkejä avovedessä kesän aikana ja antaa näin hieman armoa akillekselle.

  Tykkää

  1. Joo, runswim ois ihan jees…mutta mä en osaa uida. Tarkoitus on kyllä opetella, mutta ei ehdi elokuuksi. Eli ei oikein pysty uimaan ’lenkkejä’ avovedessä, liian isot riskit. Tällä hetkellä sujuu 50-100 metriä ilman taukoa 😂😂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s